skip to Main Content
Flow I Dine Aktiviteter. Hvornår Oplever Du Det? Og Hvad Skal Der Til?

Flow i dine aktiviteter. Hvornår oplever du det? Og hvad skal der til?

Jo mere bevidst du er om hvilke af dine daglige aktiviteter, der er forbundet med en oplevelse af flow, i desto højere grad ved du, hvad du trives godt med. På den baggrund kan du sørge for at have tid til de ting, der beriger dit liv og nærer dig.

Hvorfor er flow interessant?

I mit seneste blog-indlæg skrev jeg om ”Flow i livet – hvad det er, og hvordan du får mere af det.” Du finder det her: https://mindtrainer.dk/blog/

I dag får du indblik i, hvad der skal til, for at du kan opleve flow i dine aktiviteter – både i dit privatliv og i dit arbejdsliv:

FASE 1: Du er beskæftiget med en flow-aktivitet

En flow-aktivitet er, når du foretager dig noget (hvad som helst), hvor du koncentrerer din opmærksomhed på et begrænset område af et eller andet, og hvor du glemmer dine eventuelle problemer, du glemmer tid og sted, glemmer at være bevidst om dig selv, du føler dig kompetent og i kontrol, og du oplever en følelse af harmoni og det at være et med dine omgivelser.

En flow-aktivitet matcher dine evner, og den begrænser dit oplevelsesfelt, så irrelevante stimuli udelukkes. Den indeholder klare mål og mulighed for at nå dem, og giver klar og vedvarende feedback til dig.

I en flow-aktivitet har du i hvert fald nogle af dine evner og dine talenter – og i hvert fald noget af din essens – i spil.

En flow-aktivitet gør det muligt for dig at opleve selve flow-tilstanden.

FASE 2: Du oplever en tilstand af flow

Når du er i flow, har du oplevelsen af at være i kontrol over det miljø, du er i og beskæftiger dig med. I flowet oplever du, at såvel dine indre evner som dine øvrige handlemuligheder er balanceret i forhold til de ydre udfordringer. Du har følelsen af kreativ udforskning og følelsen af at overkomme en udfordring

I flow-tilstanden nyder du, hvad du gør, og du lægger ikke vægt på, om det du gør er produktivt, eller om det belønnes. Du gør det, du gør for adfærdens egen skyld, uden der er en rationel kompensation for indsatsen.

Så giv dig selv den gave det er at være opmærksom på, hvornår du er i flow? Og om det vil være en fordel for dig at få flere flow-aktiviteter ind i din dagligdag – hvad enten det er i dit arbejdsliv og/eller dit privatliv?

De bedste hilsener

Hvis du vil have min hjælp til at være den bedste udgave af dig – både i dit privatliv og din karriere – så er du meget velkommen til at ringe eller skrive.

lene@mindtrainer.dk
5188 6812

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *