skip to Main Content

Få et (endnu) bedre selvværd

At få et endnu bedre selvværd indgår meget ofte enten eksplicit eller implicit i arbejdet med mine kunder. Fordi det at være den bedste udgave af sig selv – så man udlever sine evner og potentialer samt i det hele taget trives optimalt i livet – nødvendigvis indebærer at have et sundt og godt selvværd.

Dit selvværd er den samlede værdi, du tillægger dig selv som menneske. Altså hvad du tror om dig selv. Så jo bedre selvværd du har, jo mere værdi synes du, du har.

Dine overbevisninger om dig selv er meget ofte delvist ubevidste. Også selv om du synes, du kender dig selv godt. Hvis du har ukonstruktive overbevisninger om dig selv, som du ikke er klar over, så vil du kunne se det ved, at der er et eller flere områder af dit liv, der ikke er i optimalt flow.

Dit selvværd spejles nemlig i din ydre verden – fordi din ydre verden er en spejling af din indre. Så når der er et eller andet i dit liv, som du har oplevelsen af ikke fungerer optimalt, så er det tegn på, at det er tid til at få et (endnu) bedre selvværd. Altså konstruktivt justere på, hvad du mener om dig selv – enten på et helt specifikt område af dit liv eller mere generelt.

Har du et mindre godt selvværd, tror du negative ting om dig selv på et eller flere områder. Eksempelvis: “Andre kan gøre en levevej ud af deres passion – men ikke mig”, “Jeg skal altid vise mig fra min bedste side, for at min kæreste elsker mig” eller “Jeg er kun elsk-værdig, hvis jeg tjener xx kr. om året”. De tanker afspejles i din ydre verden, der så ikke er helt i flow.

Når dit selvværdsniveau generelt er højt, hviler du i dig selv og føler, at du har høj værdi, alene fordi du eksisterer. Også selvom du begår fejl, eller der er noget, du ikke er god til, er du overbevist om, at du er elsk-værdig.

Selvværd skal ikke forveksles med selvtillid. Selvtillid handler om, hvorvidt du har tillid til, at du er god til noget. Synes du, at du er en god ven, eller at du er dygtig til dit job, så har du god selvtillid på de områder af dit liv.

Læs hvad kunderne siger her